Zwanger zijn is het mooiste wat er is. Of het een geplande zwangerschap was of niet, het zal voor iedereen een hele mooie en bijzondere ervaring zijn. Voordat je zeker weet of je zwanger bent zijn er een aantal zwangerschaps symptomen die bij iedere vrouw wel op zullen komen. Aan de hand van die symptomen kan je dus als voorspellen of je zwanger bent zonder dat je nog een test hebt gedaan. Deze symptomen worden even kort in dit artikel uitgelicht.

 

Je bent overtijd

Het eerste signaal waar misschien een belletje kan gaan rinkelen is dat je niet ongesteld wordt. Je menstruatie blijft uit. Dit kan een heleboel redenen hebben maar een van die redenen is dus dat je misschien zwanger bent.

 

Gevoelige borsten

 

Ook kan je last hebben van gevoelige of gezwollen borsten. Ze voelen een beetje beurs aan als je eraan zit en je kan niet te hard heen en weer bewegen zonder dat je het voelt.

 

Misselijkheid

 

Ook kan je last hebben van misselijkheid, en dan met name ochtendmisselijkheid. Je kan bepaalde geuren niet verdragen of gaat zonder reden spugen.

 

Vermoeidheid

 

Je kan ook last hebben van onverklaarbare vermoeidheid. Je wilt het liefst de hele dag in bed blijven liggen en slapen, ook al heb je die nacht gewoon een goede nachtrust gehad.

 

Hoofdpijn

 

Dit is een van de bekendste zwangerschaps symptomen. Je kan in het eerste trimester van je zwangerschap hier een hoop last van hebben.

 

Stemmingswisselingen

 

Verder is een veel voorkomend verschijnsel dat je stemmingswisselingen krijgt. Het ene moment ben je heel vrolijk maar dan opeens ben je super emotioneel of shaggerijnig zonder dat hier een directe aanleiding voor is.

 

Vaak plassen

 

Ook moet je een stuk vaker naar het toilet dan normaal. Dit is een gevolg van de groeiende baarmoeder die tegen je blaas aan wordt gedrukt.

 

Verbeterde ruikzin

 

Je ruikt alles beter maar ook vind je sommige dingen ineens super erg stinken. Denk aan koffie, sigarettenrook, parfum of uitlaatgassen. Je kan die geuren dan ineens niet meer uitstaan.

 

Duizeligheid

 

En dan het laatste symptoom is duizeligheid. Dit komt omdat er veel gebeurt en veranderd in je lichaam. Dit kan als gevolg hebben dat je soms wat duizelig of licht in je hoofd bent.

 

Voor meer informatie over symptomen zwangerschap ß klik hier