Als regel hebben we in Nederland dat een kind onder de 1.35 meter verplicht in een autostoel moet reizen. Veel mensen gaan hiervoor naar een winkel maar het kan veel eenvoudiger met wat tips en tricks en zo scoor jij online kinderautostoelen zonder de deur uit te moeten.  En wie wilt dan nou niet? In deze blog lees je alles over het kopen van een online kinderautostoel. Lees dus snel verder

Online kinderautostoelen kopen, is dat wel slim

Ja, dat is zeker slim het bespaard je namelijk een heleboel tijd en geld om online autostoelen te kopen. Er zijn namelijk een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Je kind zijn lengte en gewicht, het budget dat je hebt en welke sluiting je wilt.

Maten

Autostoelen zijn er in verschillende maten. Deze maten noemen we groepen in dit geval is dat groep 0/ groep 0+/ groep 1/ groep 2/ groep 3. Groep 0 wordt bijna niet meer geproduceerd dit komt doordat dit gemaakt is voor baby’s kleiner dan de allerkleinste. Denk maar aan kinderen die uit het ziekenhuis komen zo nieuw. Omdat deze kindjes zo snel groeien hebben ze bedacht om de groep bij groep 0+ te doen. Deze is voor kinderen vanaf 0 tot 13 kilo. Groep 1 is voor kinderen van 9 tot 18 kilo. Groep 2 is voor kinderen van 15 tot 25 kilogram en groep 3 van 22 tot 36 kilogram. Wanner je kind te lang wordt voor het stoeltje moet je naar een groter stoeltje als het niet verstelbaar is.

 

Monteren stoeltje

Er zijn verschillende sluitingen die je kun t gebruiken voor je autozitje om hem goed te bevestigen. Een van de sluitingen is een ISOFIX sluiting. Bij een ISOFIX sluiting is het belangrijk dat je even kijkt naar wat je sluiting in je auto is het past namelijk niet in alle sluitingen. Het is over het algemeen dat je een kijkje neemt naar de stoel omdat hij misschien niet in de auto past.

Conclusie

Mijn conclusie is: koop een kinderautostoeltje online en kijk vooral of je niet te veel betaald voor het zelfde stoeltje. Veel webshops geven namelijk een hoge webshop prijs terwijl dit helemaal niet nodig is dus let daar goed op. Let ook op een certificaat. Een autostoeltje moet goedgekeurd worden op veiligheid omdat het anders niet de juiste bescherming geeft die het kind nodig heeft in een auto tijdens een ongeluk.